Naslovna

Javni poziv za obuku i trening 300 MSP

Program integrisane podrške inovacijama (IISP), koji finansira Evropska unija i realizuje se u saradnji sa Ministarstvom finansija i privrede, Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, raspisao je JAVNI POZIV za obuku i trening malih i srednjih preduzeća u okviru PROGRAMA ZA UNAPREĐENJE INOVACIJA. Cilj programa je podsticanje tehnoloških inovacija u malim i srednjim preduzećima kroz besplatnu obuku i trening za započinjanje i realizovanje inovativnih aktivnosti. Preduzeća će imati priliku da uz podršku domaćih i stranih konsultanata realizuju inovativne aktivnosti, povećaju efikasnost poslovanja i profitabilnost.U okviru Programa za unapređenje inovacija biće obezbeđena tehničko-konsultantska podrška za 300 malih i srednjih preduzeća u oblasti strateškog planiranja i realizovanja inovacija, u cilju povećanja konkurentnosti preduzeća i efikasnog transfera znanja i tehnologija za razvoj proizvoda, usluga ili procesa proizvodnje. Za dvadeset najperspektivnijih preduzeća biće organizovana kompletna trening podrška u skladu sa njihovim inovativnim potrebama.

  • razvoj novog ili poboljšanje postojećeg proizvoda ili usluge;
  • uvođenje novog ili poboljšanje postojećeg procesa proizvodnje;
  • unapređenje organizacione strukture preduzeća;
  • unapređenje marketing strategije preduzeća;
  • povezivanje malih i srednjih preduzeća sa organizacijama za podršku inovacijama i inovacionim mrežama (Evropska mreža za preduzetništvo i dr.)
  • povezivanje malih i srednjih preduzeća sa lokalnim inovacionim info centrima, koji preduzećima mogu pružiti korisne informacije za razvoj tehnologije, proizvoda ili poslovnog procesa;
  • povezivanje malih i srednjih preduzeća sa tehnološkim brokerima, koji pomažu kompanijama da pronađu nove tehnologije za unapređenje i razvoj proizvoda, usluga ili poslovnih procesa odnosno podstiču transfer tehnologija od naučno-istraživačkih institucija ka inovativnim preduzećima.


Dokumenta za prijavljivanje mogu se preuzeti u prostorijama Programa integrisane podrške inovacijama ili na web sajtu www.iisp.rs - Registracija za podršku.

Izvor: www.iisp.rs

 

Aktuelno VEEDA

May 2018 June 2018 July 2018
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30


Kursna lista

Novi događaji

Trenutno nema predstojećih događaja.